Descarregar Audiovisuals utilitzant arxius torrent

From Wiki-Fou
Piracy-01-1024x724.png

Introducció

Amb aquest tutorial aprendràs a descarregar materials audiovisuals utilitzant els anomenats arxius torrent i emprant dos programaris diferents: Stremio i Transmission

No t'oblidis de carregar després els materials descarregats a la Mediateca.

Què són els torrents?

Els torrents són uns arxius de text amb informació de connexió de les persones que tenen disponible públicament, la pel·lícula que vols descarregar.

Com aconseguir torrents?

Per a aconseguir arxius torrent has de visitar alguna d'aquestes pàgines.

Passos a seguir

Per a aquest tutorial hem aconseguit el torrent a la pàgina 1337.x.


Visita la pàgina 1337x.to i escriu el nom del material que vulguis descarregar. Nosaltres hem provat amb un clàssic de ciència-ficció: "Alien".


D1.jpg


En la llista has de fixar-te en dos factors importants:

  • El nombre de persones que tenen disponible la pel·lícula i que poden ser de dos tipus: Seeders (SE) i Leechers (LE). Les SE són persones que disposen de l'arxiu complet i les LE disposen tan sols de parts de l'arxiu. És convenient triar un arxiu que disposi de molts Seeders i Leechers.
  • L'altre factor a tenir en compte és el pes de l'arxiu que sol anar relacionat amb la grandària. Com s'observa en la imatge inferior 184 persones tenen el primer arxiu complet (SE) 8 persones el tenen incomplet (LE) i pesa 1.7Gb. El segon arxiu no obstant això, el tenen 97 SE, 19 LE i pesa 989Mb. Descarregarem el segon arxiu atès que pesa la meitat.


D2.jpg


Amb el botó dret fes clic sobre "MAGNET DOWNLOAD" i en el menú desplegable tria "Copiar enllaç". En la majoria de les pàgines de torrents el Magnet link ve representat per un imant vermell en forma de ferradura.


D4.jpg

Com a utilitzar el torrents

Per a utilitzar els arxius torrent necessitaràs instal·lar un programa en la teva computadora que et permeti connectar-te a Seeders i Leechers per a descarregar l'arxiu en qüestió. Pots fer servir Stremio o Transmission; tots dos son programari lliure i obert.


Amb Stremio

https://www.stremio.com

Stremio és una aplicació per a visualització de pel·lícules i sèries de televisió en streaming. Disposa d'un catàleg en el qual pots buscar per títol o autora. És necessari instal·lar "addons" per a obtenir els catàlegs de les principals pàgines de torrents a dins de Stremio. Visita aquest enllaç una vegada que hagis obert Stremio i fes clic sobre el boton de "Install" en la part inferior de la pantalla per a instal·lar l'addon de Torrentio.

Si el material que busques no apareix o disposa de poques persones compartint-lo pots utilitzar el Magnet link que vas copiar en el pas anterior pegant-lo en el caixetí de cerca superior.


D10.jpg


Fes clic en el lateral dret de la pantalla perquè comenci a carregar la pel·lícula.


D11.jpg


Una vegada que l'arxiu comença a carregar, pots, a més de veure-ho en directe, descarregar-lo en la teva computadora també per a guardar una còpia en la Mediateca. Has de moure el ratolí sobre els tres punts en la part inferior dreta de la pantalla i fer clic en "Descàrrega el vídeo".


D12.jpg


Amb Transmission

https://transmissionbt.com

A diferència de Stremio, Transmission no permet veure els material al mateix temps que els descarregues. És un programa lleuger exclusivament de descàrrega d'arxius. Si el que vols es descarregar varis materials al mateix temps o deixar la computadora descarregant tota la nit, Transmission es la teva opció torrentaire ;D


D7.jpg


Després de copiar el Magnet link en 1337x, obrim Transmission i utilitzem la combinació de tecles Control + U per a obrir un quadre de diàleg en el qual pegarem el Magnet link.


D8.jpg


Una vegada que fem clic a "Obrir", l'arxiu començarà a descarregar-se tan aviat com Seeders i Leechers estiguin connectats.


D9.jpg


No t'oblidis de carregar els materials a la Mediateca.